TEHNOLOGIJA

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus

S pomočjo grafičnih aplikacij kreiramo elektronsko montažo, iz katere v nadaljevanju izdelamo tiskovno formo. Odstope v datotekah odkrivamo z vgrajenim programskim sistemom za preverjanje datotek pred izdelavo tiskovne forme.

Izdelava tiskovne forme temelji na digitalnem termalnem načinu osvetljevanja plošč (computer to plate - CTP). Sistem CTP je podprt z RIP-om (raster image processor), s katerim dosežemo primerno obdelavo in pripravo datotek, namenjenim osvetljevanju. Z dvema CTP linijama se izognemo morebitnim zastojem in težavam "ozkega grla".

preged CTP plosce
Izdelava zlozenk Tiskarna Novo mesto

 

Ustreznost in ponovljivost tiskovne forme zagotavljamo z brezkemijskim procesom obdelave in standardizirano kontrolo RTV (rastersko-tonske vrednosti).

ctp Tiskarna Novo mesto
Pixel Proof Tiskarna Novo mesto

V procesu offset tehnike tiska uporabljamo najsodobnejše tiskarske stroje nemškega proizvajalca Heidelberg.

Meritev barv
Tiskanje zloženk

 

Tiskovino lahko oplemenitimo in zaščitimo z vodno disperzijskim lakom, ki ga na tiskovino lahko nanesemo tudi le delno (parcialno).
Zaradi standardiziranega procesa proizvodnje in visoke ravni kakovosti, lahko uresničimo pričakovanja najzahtevnejših kupcev.

Ofset tiskanje
nalaganje papirja na ofset stroj

V oddelku dodelave tiskovin uporabljamo rezalne stroje Polar. Tiskovni material pred tiskom obrežemo na ustrezen format za tisk. Po tisku obrezujemo navodila na format, ki jih, v nadaljevanju zgibamo na predpisano dimenzijo.

nalaganje papirja ofset stroj
Priprava navodila za rezanje

Za zgibanje tiskovin uporabljamo zgibalne stroje Mathias Bauerle. Navodila različnih dimenzij zgibamo vzdolžno in prečno. Uporabljamo predvsem brezlesni papir gramature od 40g/m2 in 50g/m2.

zgibalnik Tiskarna Novo mesto
GUK Tiskarna Novo mesto

Za zgibano-lepljena navodila uporabljamo stroje GUK. Z večkratnimi vzporednimi in križnimi zgibi zgibamo tiskovine večjega formata do dolžine 101 cm. Za večkratno zgibanje in lepljenje navodil uporabljamo predvsem 40 g/mbrezlesni papir.

Po tisku kartonskih pol na izsekovalnih strojih izvajamo izsekovanje, narezovanje, perforiranje, izdelavo upogibov in po potrebi reliefni tisk.
Zloženke zlepimo na lepilnih strojih in po potrebi vtisnemo Braillovo pisavo.
Izsekovanje in lepljenje izvajamo na strojih priznanega švicarskega proizvajalca Bobst.

stancanje

Kakovost

Usmerjenost v proizvodnjo za farmacevtsko industrijo od nas zahteva visoko kakovost izdelkov, zato smo že leta 1998 pridobili Standard kakovosti ISO 9001.
S periodičnim usposabljanjem zaposlenih ohranjamo visoko raven kakovosti. Z obvladovanim programiranim sistemom zagotavljamo ustrezne klimatske pogoje v vseh proizvodnih procesih (vlaženje, gretje, hlajenje, prezračevanje).

stancanje

Kontrola

V oddelku kontrole izvajamo kontrolo vhodnih materialov, vmesno in izhodno kontrolo. Pri vhodni kontroli preverjamo ali vhodni materiali ustrezajo internim standardom kakovosti, ki so usklajeni z zahtevami naročnikov.
Vmesno kontrolo izvajamo pred različnimi fazami izdelave, kjer preverjamo ustreznost polizdelkov z zahtevami naročnikov.

Kontrola Braillove pisave
Pregled Braillove pisave


Prav tako v izhodni kontroli pregledamo vzorce, ki so naključno vzorčeni, skladno z zahtevami kupcev, skozi celotno naklado izdelanega naročila (delovnega naloga). Po potrditvi skladnosti vzorcev z zahtevo naročnika, izdelamo certifikat kakovosti in delovni nalog sprostimo v odpremo.
Pri delu uporabljamo programe za elektronsko kontrolo teksta in Braillove pisave, s čimer zagotavljamo ustreznost izdelkov s specifikacijami naročnikov.